Fick mess från syrran idag där hon skriver att jag inte ska glömma bort att jag är en fantastisk människa…

Tack…

Jag försöker se det så och lyckas för det mesta. Men den här krisen som är och varit och “medberoendekursen” bryter isär hela mig i bitar. Allt gör så jävla ont och min självbild förflyttas hela tiden.. Jag är livrädd för att jag ska spricka som en ballong och inse att allt bara är en fasad. Min styrka, min vilja, min hoppfullhet, mina skratt, min kärlek.. Allt… Tänk om jag inte själv är den jag tror att jag är?

Jag är livrädd som sagt, men ändå hittar jag en slags nyfikenhet och hoppfullhet som gör att jag inte kan sluta köra på och se vad det blir av allt. Men så börjar jag tänka att det kanske också är ett försvar, eftersom jag tänker att jag är “stark nog att fixa allt”.

För är det inte lite där mitt problem ligger också? Att jag tror att jag fixa och lösa allt för alla för att jag tror att jag är så pass “stark”?

Något jag INTE gillar är att tveka och tvivla. För då måste jag börja tänka, fundera, kanske göra saker på ett nytt sätt. Och jag tror att det räcker med förändringar för ett tag. För nu känner t o m jag att det är nog. Det räcker. Jag orkar inte mer innan jag fått lite vila. Jag blir rädd. Det är inte en känsla jag gillar.


Starka jag? Eller?