I fredags tog jag beslutet. Den 30.e maj är bokat för operation av min diastas. Jag ska alltså sy ihop magmusklerna som skapat problem för mig sedan första graviditeten.

Jag är nervös!

Trodde ju under konsultationen i mars att jag skulle få höra att det inte behövdes operation, att det var mer träning som gällde, men fick höra det helt motsatta… Lite chockad fortfarande… Jag tycker också att det är jobbigt att känna som att jag “fuskar” via en operation.. Jag är van vid att träna/kämpa mig dit jag vill, men det går alltså inte mer.

Träffade Anders Liss på Art clinic i mars och fick domen samt en bra förklaring till varför jag hade ont och inte kunde avancera med mer vikter i gymmet… Delning i avslappnat läge ca 5-6 cm, men jag hade “tränat bra” tyckte han (Mammamage-appen samt tränat med cert mammamagetränare efter båda graviditeterna mm). Jag hade “bara” 1-2 fingrar vid aktivering. Problemet är ju att jag inte kan gå med den aktiveringen 16 tim/dygn, konstant i vaket läge- såklart.. Och så fort jag inte kunde bibehålla den här nivån på träningen så skulle ryggen ge vika, trodde han…

Gör ont att ligga på mage och obehag när man trycker på magen eller behöver lyfta lite tyngre… ÄNDÅ trodde jag alltså att jag kunde fixa det själv med ännu mer träning.

Har tränat på hårdare och hårdare samt gått ner till ursprungsvikten, men idag när jag tog kort trodde jag inte mina ögon… När jag slappnar av ser det ju ut som att jag har en handboll i magen. I alla vinklar. Man ser framifrån på bilden att musklerna bildar en cirkel som en boll! Huuuuh! Andra bilden är vid aktivering. Vilken skillnad ändå… Tänk då på att jag tränat på och återkommit i både vikt och styrkemässigt till ungefär vart jag låg innan båda graviditeterna..

Har mina två små kids som gärna vill ha en fungerande mamma under semestern v 27-29, så det gör mig lite nervös..
Har en ny tjänst dessutom som jag vill sköta och som dessutom är jäkligt kul, så känns jätteknasigt att börja med att operera och sjukskriva mig.. Har världens bästa arbetsgivare dock som faktiskt pushar på mig och t o m erbjuder mig bruttolöneavdrag för att ö h t kunna ha råd med det här. (65.000:- från egen ficka då det anses av landstinget vara ett kosmetiskt besvär..:! Sjukt, sjukt..) Galet glad att jag jobbar för honom kan jag säga.

Men…nu kör vi! Wish me luck! Här är bilderna även om dem inte säger hur jag mår å insidan..